Selecteer een pagina

NT2

[inleiding]

Staatsexamentrainingen

[tekst herschrijven]
Het staatsexamen biedt alle werkgevers en intercedenten duidelijkheid over de werkelijke Nederlandse taalvaardigheid en de ontwikkelingsmogelijkheden van de sollicitant.
Dit diploma geeft aan dat de bezitter ervan over voldoende taalvaardigheid beschikt om te kunnen functioneren in een opleiding of een baan.

Het examen wordt drie keer per jaar afgenomen. Het duurt 2 dagen en bestaat uit 4 onderdelen; lezen,luisteren, schrijven en spreken.

Staatsexamentrainingen I

[tekst herschrijven]
s een startbewijs voor anderstaligen die een beroepsopleiding of een vakopleiding op basisniveau willen volgen aan een MBO-opleiding. Op de arbeidsmarkt fungeert het examenprogramma I als het startbewijs voor functies als aankomend vakkracht en meewerkend vakman. Voor het volgen ve opleiding of voor werk op assistentenniveau, zoals assistent-verkoopmedewerker is geen diploma NT2 nodig.

Staatsexamentrainingen II

[tekst herschrijven]
Het examenprogramma II is bedoeld voor anderstaligen die een vakopleiding, een middenkader- of specialistenopleiding willen volgen of naar het HBO of de Universiteit gaan. Programma II geldt ook als startkwalificatie voor functies in het midden en hogere kader.

Basten Trainingen biedt examentrainingen voor examenprogramma I als voor examenprogramma II met behulp van voorbeeldexamens. Geen taalcursus maar een examentraining.
Duur training 6 weken voorafgaand aan de examendata.
Bijeenkomst duurt 2 uur en er worden 2 deelvaardigheden behandeld.

Conversatietraining

– Uitspraaktraining met Storytelling TPRS (Teaching Proficiency through Reading and Storytelling)

Spoedtaaltrainingen