Search
Close this search box.

Snel leren = Leuk leren

Meer leren in minder tijd en toch beter onthouden, wie wil dat niet?

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10-15 vakken waar je huiswerk voor krijgt en moet je van de één op andere dag een meester in het plannen en organiseren van je huiswerk zijn.

Ook kan het zijn dat de middelbare school nog voor je te doen was, maar dat je nu tijdens je studie vast loopt op een goeie planning en het snel en efficiënt kunnen verwerken van de enorme hoeveelheid studiestof.

De volgende vragen worden tijdens de cursus beantwoord:

  • Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan?
  • Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op?
  • Hoe leer ik sneller te lezen en tegelijkertijd beter te onthouden?
  • Hoe kan ik hetgeen ik leer, langer onthouden?
  • Hoe maak ik een haalbare planning?
  • Hoe maak ik leren leuker?

Tijdens de cursus ‘snel leren = leuk leren’ krijg je meer grip op je huis- of studiewerk door dit beter te plannen en organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en technieken om dit te verbeteren. Zo leer je 2-3x sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmaps en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen zowel vmbo-t als havo en vwo. Ook voor leerlingen met dyslexie is de cursus uitstekend geschikt. Uit ervaring is gebleken dat studenten uit het mbo en hbo of van de universiteit baat hebben bij de technieken die zij aangeleerd krijgen in de cursus.

6 Weken

Tijdens de cursus gaan we eerst kijken naar jouw huidige manier van leren. Hoe lang kan je je concentreren, op welk moment van de dag leer je het best en op welke manier? We beginnen de eerste les ook meteen met snellezen, zodat we aan het eind van de cursus kunnen meten hoeveel sneller je bent gaan lezen. Daarnaast komen tijdens de cursus aan bod: mindmappen, speedlearning, geheugentechnieken en time-management.