Search
Close this search box.

Zakelijk Nederlands

Beheerst u het Nederlands goed, maar geeft uw werkgever aan dat u teveel fouten in uw correspondentie maakt? Bent u moeilijk te verstaan aan de telefoon?
Kost het u veel tijd en moeite om een zakelijke mail te beantwoorden?

Hoe beter Nederlands u spreekt of schrijft, des te beter is de indruk die u bij anderen maakt. Basten Trainingen biedt workshops en korte cursussen aan de hand van leuke oefeningen. U bepaalt wat u wil verbeteren.

In deze workshop leert u hoe u uw boodschap in een bepaalde situatie het best kunt overbrengen. U ontvangt tips voor de juiste intonatie, articulatie, lichaamstaal en luisteren. Op deze manier beklijft uw Prezi-tatie (of powerpointpresentatie) beter en bereikt u uw doel in diverse spreeksituaties. U maakt daarnaast kennis met handige ICT-tools waarmee u uw presentatie interactiever kunt maken.

In deze workshop begeleiden we u bij het opstellen van uw onderzoek.

We verkennen samen de diverse onderwerpen. Hoofd- en deelvragen formuleren we. De aandachtspunten van een goede lay-out bespreken we.

We onderzoeken naar evidence-based bronnen die u kunt gebruiken in uw onderzoek. U leert uw bronnen volgens de APA-normering (digitaal) te vermelden voor uw literatuurlijst. We werken aan uw rapporteervaardigheden. U leert een management summary op te stellen. Uw onderzoek is uiteindelijk lezersgericht opgesteld en u leert rapporteren volgens de piramidemethode. Indien gewenst wordt u onderzoek door Basten Trainingen geredigeerd.

De trainer heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van hbo studenten met hun scriptie.

www.taalwinkel.nl
www.woordenlijst.org
scholar.google.nl

Wilt u uw leessnelheid verhogen en uw tekstbegrip verbeteren?

Basten Trainingen biedt u nieuwe leestechnieken aan waarmee u uw leessnelheid verdubbelt, verdrie- of zelfs verviervoudigt en u weet ook nog wat u gelezen heeft.

Met mindmappen structureert u complexe informatie, voor uittreksels, werkstukken, om presentaties voor te bereiden of om gedachten te ordenen. U leert een studieboek te snel te doorgronden met behulp van een getekende of digitale mindmap.

Wanneer gebruik ik nou dat of wat? Hen of hun? Welke woordcombinatie is correct? Welke vaste voorzetsels horen bij welke werkwoorden? Wat is ook al weer het verschil tussen tautologie en pleonasme? Wat is een werkwoord en een bijvoeglijk naamwoord? Wanneer gebruik ik als of dan? Wanneer schrijf ik een woord met een hoofdletter? Wanneer gebruik ik welke leestekens?

Het komt allemaal aan de orde in deze workshop. U frist uw kennis snel weer op aan de hand van hilarische voorbeelden.

www.taalwinkel.nl

Hoe neemt u effectief en efficiënt deel aan een vergadering? Basten Trainingen traint u in het opstellen van een agenda, het opstellen van de notulen en het voorzitten van een vergadering. Dit gebeurt aan de hand van filmopnames.

Wilt u goed Nederlands spreken, dan is kennis van het idioom belangrijk. Gedachten en gevoelens worden met woorden weergegeven. Basten Trainingen besteedt veel aandacht aan vaste woordcombinaties en uitdrukkingen. U selecteert zelf uw nieuwe woorden uit vakliteratuur.

U zult uw handen uit de mouwen moeten steken!

www.woordpost.nl
www.woordenlijst.org
www.wrts.nl
moniquebasten.wrts.nl

Fouten in de werkwoordsvormen komen niet bepaald professioneel over. Het kan funest zijn tijdens het solliciteren. Hoe zat het ook al weer met de Engelse werkwoorden? De regels worden op een eenvoudige manier uitgelegd. Bijvoorbeeld met het eX SoFTKeTCHup.

Na afloop van de workshop bent u weer helemaal op de hoogte en correspondeert u zelfverzekerder.

www.taalwinkel.nl